Η Ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα χαρακτηριστικά του πολυαναμενόμενου SUV, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο 2017.

Ο υπεύθυνος  της Lamborghini, Stefano Domenicali, επιβεβαίωσε ότι η Urus τροφοδοτείται από τον ολοκαίνουργιο V8 4.0 twin turbo κινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 650 ίππους. Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην αγορά έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2018, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα δούμε την plug-in hybrid έκδοση, την πρώτη στην ιστορία της φίρμας.

Στόχος της διάσημης μάρκας είναι η κατασκευή και πώληση 3.500 μονάδων ετησίως, διπλασιάζοντας τον συνολικό όγκο παραγωγής. Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις, η Urus θα γίνει το best seller μοντέλο της μάρκας. Ο Domenicali δήλωσε ότι, παρότι SUV, έχει όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά μιας Lamborghini, προσφέροντας στον οδηγό μια ανεπανάληπτη εμπειρία και επιδόσεις ισάξιες των supercars.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον περασμένο μήνα ξεκίνησε η προ-παραγωγή του αυτοκινήτου. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση του προσωπικού, την προετοιμασία των αντιπροσώπων και του δικτύου after sales.#partsone

Πηγή:motortrends