Αvatar: Το νέο βρετανικό μοντέλο με κινητήρες EcoBoost

H βρετανική εταιρεία Avatar μας παρουσιάζει το πρώτο της μοντέλο παραγωγής, το οποίο εξοπλίζεται με κινητήρες EcoBoost της Ford.

H Avatar είναι θυγατρική της βρετανικής Marlin και δραστηριοποιείται-κατά κύριο λόγο- στην κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων. Σήμερα, στην έκθεση μοντέλων υψηλών επιδόσεων που πραγματοποιείται στο Μπέρμιγχαμ, η εταιρεία μας παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητό της που μπαίνει στην παραγωγή και προορίζεται για συμβατική χρήση.
Πρόκειται για ένα διθέσιο κάμπριο μοντέλο, που παραπέμπει σε αυτοκίνητο πίστας και εντυπωσιάζει με το αγωνιστικό του look (ειδικά στο πίσω μέρος). Για την κίνηση του Avatar χρησιμοποιούνται δύο μηχανικά σύνολα της Ford, τεχνολογίας EcoBoost  2,0 και 2,3 λίτρων, με 250 και 350 άλογα αντίστοιχα (συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων).

Οι συγκεκριμένες ιπποδυνάμεις σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αμαξώματος (της τάξης των 700 κιλών), προσδίδουν στο βρετανικό sport car αξιόλογες επιδόσεις. Έτσι το 0-100 km/h διαμορφώνεται στα 3,6 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, στην περίπτωση της ισχυρής έκδοσης των 350 ίππων. Στο εσωτερικό τώρα, αν και η εικόνα είναι ιδιαίτερα λιτή, η εταιρεία εξοπλίζει το μοντέλο με αρκετά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας. Η διάθεση του Avatar ξεκινά στην Αγγλία την Άνοιξη και η τιμή εκκίνησης τοποθετείται στα 42.000 ευρώ περίπου.

 H PartsOne.gr ενημερωμένη για τις νέες κυκλοφορίες, σας προμηθεύει με τα πιο αξιόπιστα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας. Εμπιστευτείτε τους έμπειρους τεχνικούς της.

πηγή: newsauto.gr