Το hypercar έχει λάβει την κωδική ονομασία AM-RB 001, από τα αρχικά των δυο εταιρειών, και παρουσιάζει την αγωνιστική τεχνολογία αιχμής της Formula 1 με την σπορ σχεδιαστική υπογραφή της Aston Martin.

Ο σχεδιασμός του concept αποτελεί δημιούργημα συνεργασίας τριών εκ των κορυφαίων στο είδος τους στελεχών των δυο εταιρειών, του αγωνιστικού τεχνικού διευθυντή της Red Bull Racing, Adrian Newey, του διευθυντή δημιουργικού τμήματος της Aston Martin, Marek Reichman, και του διευθυντή ειδικών κατασκευών της Aston Martin, David King.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες το concept δύσκολα αναγνωρίζεται ως μοντέλο της Aston Martin, μιας και έχει δοθεί έμφαση στον τομέα των επιδόσεων και όχι τόσο στην εμφάνιση του, από εικαστικής πλευράς. Ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει ελκυστικό, διατηρώντας εν μέρει το ύφος της Aston Martin, όπως με τον χαμηλά τοποθετημένο μεγάλο εμπρόσθιο αεραγωγό, που συμβαδίζει με τη σχεδιαστική γραμμή της φίρμας.

 

 

Περνώντας στο ενδιαφέρον κομμάτι της κινητήριας δύναμης του hypercar, οι δυο εταιρείες υπόσχονται επαναστατικές επιδόσεις για το AM-RB 001. Το concept κρύβει κάτω από το ελαφρύ αμάξωμά των μόλις 820 κιλών, έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα που βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο και πιθανολογείται ότι είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 7λιτρου V12 που συναντούμε στην Aston Martin Vulcan, ενώ από κύκλους της Red Bull Racing μαθαίνουμε ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη δυνατή απόδοση του μηχανικού συνόλου.

Τέλος, το επίσημο εμπορικό ντεμπούτο του υβριδικού hypercar αναμένεται μέσα στο 2018, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι η τιμή του θα κυμανθεί στα 2,4 εκατ. ευρώ.

 

 

Πηγή: http://www.autotriti.gr/